Siirry suoraan sisältöön

Reilun matkailun yhdistys

Uudistetut Reilun matkailijan ohjeet on julkaistu

Reilun matkailun yhdistys on luonut Reilun matkailijan ohjeet alun perin yhdistyksen perustamisen aikaan, vuonna 2003, tarjoamaan tukea matkailijoille tehdä reilumpia valintoja. Ohjeita on vuosien mittaan hieman täsmennetty, mutta vuonna 2021 koimme, että maailma ja matkailu on muuttunut niin paljon, että oli aika perusteellisemmalle uudistukselle. Uudistetut Reilun matkailijan ohjeet on nyt julkaistu.

Ohjeiden uudistusprosessiin on osallistunut Reilun matkailun yhdistyksen asiantuntijat. Yhdistyksen asiantuntijoiden taustoista voi lukea lisää asiantuntijapankistamme. Saimme apua uudistusprosessiin myös Haaga-Helian matkailuopiskelijoilta, jotka antoivat meille palautetta vanhoista ohjeistamme, ja jakoivat ideoita ja ajatuksia siitä, mitä uusien Reilun matkailijoiden ohjeiden tulisi sisältää.

Kymmenen reilun matkailijan ohjetta muodostavat yhdistyksemme ydinsanoman. Jokainen ohje pitää sisällään kolme osaa; Tiedä, Toimi ja Syvenny. Tiedä-osiossa taustoitamme hieman aihetta, Toimi-osiossa annamme konkreettisia ohjeita, miten toimia matkailijana, ja Syvenny osiossa tarjoamme linkkejä ja vinkkejä siihen, miten aiheeseen voi syventyä vielä enemmän.

Toivomme, että uudistetut Reilun matkailijan ohjeet auttavat jatkossakin matkailijoita tekemään reiluja valintoja matkustaessa. Lisäksi toivomme, että ohjeet yhdessä syventävien materiaalien kanssa herättävät uusia näkökulmia ja ajatuksia, sekä kannustavat matkailijoita pohtimaan omaa suhdettaan ja suhtautumistaan matkailuun.

Lisätietoja: info@reilumatkailu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.