Reilun matkailun yhdistys ideoi, suunnittelee ja toteuttaa erilaisia projekteja ja hankkeita. Tämän osion alaotsikoiden alta löydät sekä menneiden vuosien että meneillään olevat hankkeemme. Liittymällä jäseneksi pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan!

Tutustu projekteihimme ja hankkeisiimme:

Yhdenvertaisempaa matkailua globaaliin etelään

Liian pahaa ollakseen totta

Ilmastokestävää matkailua

Kestävän matkailun lähettiläät

Reilun matkailun yhdistys koulutti 20 kestävän matkailun lähettilästä, joita voi pyytää  vierailemaan ammatillisissa oppilaitoksissa, messuilla, koulutustilaisuuksissa ja yleisötapahtumissa. Hanke rahoitettiin pääosin Ulkoministeriön viestintä ja kehityskasvatustuella vuonna 2011.

Tavoitteena on levittää tietoa kestävästä ja vastuullisesta matkailusta sekä matkailun ympäristöllisistä, sosiaalisista  ja taloudellisista vaikutuksista eristyisesti kehittyvissä maissa, joissa matkailu kasvaa voimakkaasti.

Kestävän matkailun lähettiläät on koulutettu antamaan luentoja neljästä eri teemasta, jotka käsittelevät mm. matkailun taloudellista ja sosiaalista merkitystä kehitysmaissa, matkailua ja ilmastonmuutosta sekä matkailun muita globaaleja ympäristövaikutuksia, matkailua ja ihmisoikeuksia sekä matkailun kytkeytymistä kansainvälisiin kehityskysymyksiin (mm. köyhyyden vähentäminen, HIV/AIDS, luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen ja naisten aseman parantaminen).

Yhdistyksemme järjestää edelleen reilun matkailun lähettiläs -koulutuksia. Lähettiläitä voi tiedustella puhujiksi lähettämällä viestiä yhdistyksen osoitteeseen info (a) reilumatkailu.fi

Best practices in promoting responsible travel -työpaja

Järjestimme 25.-29.4.2011 eurooppalaisen työpajan, jossa tavoitteena oli tutustua vastuullisen matkailun parhaisiin käytäntöihin Euroopassa ja verkostoitua vastaavien organisaatioiden kanssa.

Työpajaan osallistui 18 vastuullisesta matkailusta kiinnostunutta osallistujaa eri puolilta Eurooppaa ja Suomea. Workshop rahoitettiin EU:n Lifelong Learning Grundtvig -ohjelmasta.