Tarvitsetko vastuullisen matkailun asiantuntijaa esimerkiksi puhumaan tapahtumaan, luennolle tai muuten haastateltavaksi? Alla yhdistyksemme asiantuntijoiden esittelyt. Ota yhteyttä!

Mia Halmén, puheenjohtaja

Mia on ollut Reilun matkailun yhdistyksen toiminnassa mukana vuodesta 2011 lähtien, ja toiminut mm. yhdistyksen jäsenvastaavana, oppilaitosyhteistyövastaavana, varapuheenjohtajana ja nyt puheenjohtajana. Koulutukseltaan Mia on matkailualan restonomi (2012) ja kauppatieteiden maisteri (2015), pääaineena yhteiskuntavastuu ja sivuaineena matkailututkimus. Opinnoissaan Mia on perehtynyt erityisesti sektoreiden väliseen yhteistyöhön vastuullisen matkailun edistämiseksi. Työkokemusta on kertynyt jo lähes 10 vuoden ajalta Helsingin matkailun parissa, ja Reilun matkailun yhdistyksessä Mia tekee asiantuntijatyötä mm. luentojen, workshopien, media- ja yritysyhteistyön muodossa.

Vapaa-aikaansa Mia viettää tanssien, pyöräillen, retkeillen, matkustellen ja seuraavia reissuja suunnitellen. Erityisesti slow travel -tyylinen matkailu kiinnostaa, lähiseutumatkailua unohtamatta. Mia toimii RMY:n puheenjohtajana. Mian tavoittaa sähköpostitse osoitteesta mia.halmen(at)reilumatkailu.fi.

Katri Tihilä, varapuheenjohtaja ja tapahtumavastaava

Katri on ollut aktiivina mukana Reilun matkailun yhdistyksessä vuodesta 2014 ja toimi jäsenvastaavana 2014–2017. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan aluetiede sekä erikoistumisalana matkailumaantiede. Tämän maantieteilijän intohimona on kestävän matkailun edistäminen ja siitä tiedottaminen, minkä vuoksi myös Reilun matkailun yhdistyksessä toimiminen on tärkeää.

Katri rakastaa junalla matkustamista ja erityisesti matkailussa kiehtoo itse matkustuskokemus, näin ollen pro gradu – työssään hän tutki hitaan matkailun ja junamatkailun yhteyttä. Hitaan matkailun lisäksi häntä kiinnostavat erityisesti matkailun ympäristövaikutukset, eettiset ja sosio-kulttuuriset kysymykset. Tällä hetkellä Katri organisoi mm. yhdistyksen tapahtumia ja pitää luentoja vastuullisesta matkailusta erilaisissa tapahtumissa. Luentoja ja haastatteluita Katrilta voi pyytää esimerkiksi reilun matkailijan ohjeista sekä yleisesti kestävästä matkailusta, hitaasta matkailusta sekä matkailumaantieteen ja matkailututkimuksen teemoista. Katrin tavoittaa osoitteesta katri.tihila(at)reilumatkailu.fi.

Linkedin: 

Doris Hakkarainen, viestintävastaava

Doris on ollut yhdistyksessä mukana vuodesta 2014, hallituksessa 2015-2017 ja jatkaa edelleen viestintävastaavana. Opintojensa aikana Doris asui ympäri Eurooppaa ja opiskeli matkailumaisterin tutkinnon kansainvälisessä ilmapiirissä Sveitsissä. Palattuaan Suomeen Doris halusi mukaan Reilun matkailun yhdistykseen syventääkseen tietämystään vastuullisesta matkailusta ja kouluttautui kestävän matkailun lähettilääksi.

Doris on talous- ja viestintätieteiden maisteri, pääaine kansainvälinen matkailu (MA in Economics & Comms, major International Tourism) sekä hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomi AMK. Sekä opinnoissaan että nykyisessä työssään Doris on erikoistunut yritysviestintään ja online markkinointiin. Doriksen sydäntä lähellä ovat myös eläinten ja lasten oikeudet matkailussa. Vuosien työkokemus hotelli- ja ravintola-alalla on tehnyt Doriksesta asiakaspalvelun ammattilaisen, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Vapaa-ajalla Doris tanssii, joogaa, opiskelee kieliä ja valokuvaa. Doriksen tavoittaa sähköpostitse: doris.hakkarainen(at)reilumatkailu.fi.

Verkostoidutaan! 


Anu Häkkinen, vaikuttamistyön vastaava ja Yhdenvertaisempaa matkailua globaaliin etelään -hankkeen vetäjä

Anu toimii tällä hetkellä Reilun matkailun yhdistyksen vaikuttamistyön vastaavana ja hän levittää yhdistyksen sanaa erilaisissa tapahtumissa, oppilaitoksissa ja mediassa. Vuosina 2018-2019 Anu veti myös globaalin etelän matkailun eettisiin kysymyksiin painottuvaa ’Yhdenvertaisempaa matkailua globaaliin etelään’ – hanketta.

Anun tie reilun matkailun maailmaan on kulkenut kahta risteävää tietä: vapaa-ajan ja akateemisen koulutuksen kautta. Taustaltaan Anu on Helsingin yliopistosta valmistunut kulttuurimaantieteilijä, joka perehtyi gradussaan kehittyvän maailman matkailun eettisiin kysymyksiin. Gradu oli tapaustutkimus indonesialaisesta Ijenin tulivuoresta, jonka kraatterissa sijaitsee ehkä maailman vaarallisimpiin työpaikkoihin lukeutuva rikkikaivos. Kyseinen tulivuori ja sen kraatteri löytyvät kuitenkin myös monen Anun kaltaisen reppureissarin bucket listiltä. Kohteessa kaivostyöläiset raatavat samaan aikaan kun turistien salamavalot välkkyvät. Ennen graduaan Anu oli reppumatkaillut sekä viettänyt vaihtovuottaan Kaakkois-Aasiassa, ja tämänkaltaisia tilanteita oli tullut enemmän kuin kerran vastaan. Tästä muodostui Anulle iso eettinen kysymys, ja tirkistelyturismina tunnettu ilmiö sekä globaalin etelän turismiin liittyvät valtasuhteet ovatkin Anun erityisalaa.

Anuun voi olla yhteydessä sähköpostitse anu.hakkinen(at)reilumatkailu.fi. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/anuhakkinen/ 

Karoliina Saarinen, jäsenvastaava

Karoliina on Tampereella asuva filosofian maisteri, joka on valmistunut Helsingin yliopistosta pääaineenaan alue-ja kulttuurintutkimus (Latinalaisen Amerikan tutkimus). Sivuaineina hän luki kehitysmaatutkimusta ja espanjalaista filologiaa. Opinnoissaan Karoliina keskittyi erityisesti Peruun, Boliviaan ja Meksikoon viettäen myös pidempiä aikoja kussakin maassa. Hänen pro gradu -työnsä keskittyi kansainvälisen vapaaehtoistyön vaikutuksiin paikallisten näkökulmasta Boliviassa.

Reilun matkailun yhdistyksessä Karoliina toimii jäsenvastaavana. Karoliinaa voi pyytää erityisesti Tampereen alueen kouluihin luennoimaan reilusta matkailusta. Karoliinan tavoittaa sähköpostitse osoitteesta j.karoliina.saarinen(at)gmail.com.

Tytti McVeigh, asiantuntija

Tytti (restonomi AMK ja FM, alue- ja kulttuurintutkimus) toimi RMY:n puheenjohtajana vuosina 2015, 2016 ja 2017 sekä johti Liian pahaa ollakseen totta -kampanjaa eri vaiheissa. Tytin erityisosaamisalueita ovat yritysvastuuviestintä, yritysyhteistyö sekä lasten oikeudet matkailussa. Vapaa-ajalla Tytti juoksee ja haaveilee koko perheen kiertomatkasta Etelä-Amerikkaan. Yhteydenotot voi osoittaa Tytille osoitteeseen tytti.mcveigh(at)reilumatkailu.fi.

Mari Holopainen, asiantuntija

Mari olopainen yhteiskuntatieteiden maisteri (matkailututkimus) Lapin yliopistosta. RMY:n Kestävän matkailun lähettiläs vuodesta 2011. Työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoululla opettaen matkailuaineita ja palvelujen kehittämistä. Vastannut erilaisista hyvinvointimatkailu ja opiskelija-yritysyhteistyöhankkeista ja ollut mukana kulttuurimatkailuhankkeiden toteutuksissa. Työn ohessa Mari opiskelee kulttuurituotantoa ja kehitysmaatutkimusta. Musiikki- ja tanssitapahtumat sekä matkustaminen ovat lähellä sydäntä vapaa-ajalla. Mari on mukana myös World Teacher verkostossa ja ICRT Finland verkostossa.

Marita Andstén, Liian pahaa ollakseen totta –kampanjan vetäjä

Marita on valmistunut matkailun restonomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän teki opinnäytetyönään Liian pahaa ollakseen totta- kampanjalle messuosaston Matkamesuille 2015. Marita siirtyi LPOT-kampanjan vetäjäksi keväällä 2015.

Tällä hetkellä Marita opiskelee Haaga-Heliassa Liiketalouden kansainvälistä kauppaa sekä markkinointia. Marita on aiemmin opiskellut Long Islandin yliopistossa Pohjois-Amerikan intiaaninen historiaa sekä suorittanut opiskelijavaihdon Budapest Business Schoolissa keskittyen kulttuuriperintöön sekä Unkarin kieleen. Marita on erityisen kiinnostunut lasten- ja eläinten oikeuksista. Yhteydenotot kampanjaan liittyen sähköpostitse marita.andsten(a)reilumatkailu.fi.