Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäseniksi voivat liittyä yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt, jotka kokevat yhdistyksen toiminnan tärkeäksi ja haluavat tukea sitä. Yrityksiltä edellytämme myös sitoutumista reilun matkailun periaatteisiin omassa toiminnassaan. Alla tämän vuoden kannatusjäsenet. Kannatusjäseneksi voi liittyä täällä.

Vuoden 2022 kannatusjäsenet:

Aurinkomatkat

Sataprosenttisesti suomalainen Finnairin omistama Aurinkomatkat vei viime vuonna lomalle 214 411 asiakasta 150 kohteeseen ja sen markkinaosuus oli 27,4 prosenttia ollen Suomen suurin matkanjärjestäjä. Aurinkomatkat on saanut viime vuonna tunnustusta myös Suomen arvostetuimpana, luotettavimpana ja vastuullisimpana matkanjärjestäjänä. Lomakohteisiin Aurinkomatkat lentää aina Finnairin suorilla lennoilla. Matkapakettien lisäksi Aurinkomatkat opero dynaamisia kaupunkilomia sekä Finnair Holidays tuotetta. Hetkiä, jotka jäävät elämään – tai jopa muuttavat sen täysin.

Green Key

Green Key on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki.

Ikaalisten matkatoimisto

Ikaalisten matkatoimiston logo

”Ikaalisten Matkatoimisto – eli me – olemme suomalainen, sydämeltämme ikaalilainen perheyritys ja olemme toimineet aina vuodesta 1991. Me uskomme, että unohtumattomat lomamuistot muuttavat ihmisen elämän onnellisemmaksi! Sen takia ja sen eteen me teemme joka päivä täysillä töitä. Vuosittain yli 125 000 asiakasta lomailee kauttamme. Me innostumme siitä, että maailma on täynnä upeita paikkoja, ihmisiä ja kulttuureita; on upeaa saada viedä tutustumaan, kokemaan ja näkemään niitä! Parhaimmillaan matkailu avaa ymmärrystä, luo kohtaamisia ja auttaa maailmankuvan laajentamisessa – se, jos mikä edistää yhteisten ongelmien ratkaisua. Sydämemme sykkii tälle työlle! Vaikka emme tiedä kaikkea, otamme asioista selvää. Loma on ihmisen parasta aikaa ja siinä mukana oleminen on kerrassaan upeaa!”

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) kokoaa yhteen matkailualan osaamisen Lapin matkailuopistosta, Lapin yliopistosta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. MTI kehittää matkailualan koulutusta ja tutkimusta tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän, tiedeyhteisön ja viranomaisten kanssa. Toiminnan painopisteinä ovat vastuullisuus ja vieraanvaraisuus. Vastuullisuuden ulottuvuudet (taloudellinen, ekologinen, kulttuurinen, sosiaalinen ja poliittinen) luovat pohjan kestävälle ja yhdenvertaisuutta korostavalle matkailutoiminnalle. MTI:ssa vastuullisuuden eri osa-alueet korostuvat paikalliskulttuurien ja paikallisuuden vaalimisessa varmistamalla, että matkailutoiminta on ekologisesti ja poliittisesti hyväksyttyä.

Mood of Finland logo

Mood of Finland Oy

Mood of Finland  Oy tarjoaa luovia ja innostavia matkailu- ja koulutuspalveluita,  on luotettava kumppani kehittämisprojekteissa ja innostava matkailupalvelujen kehittäjä ja toteuttaja. Erikoistumisaloina ovat kestävä kehitys ja vastuullinen toiminta. Yrityksen perustaja ja omistaja Anu Nylund on alkuperäisiä Reilu Matkailu ry:n jäseniä. Mood of Finlandin konsepti Rakkauden Metsä tarjoaa mahdollisuuden yhdistää symbolisen rakkauden puun istuttamisen ja luonnon suojelun.

Napsu

Napsu on suomalainen matkailusivusto, josta löytyy helppokäyttöiset matkahaut äkkilähtöihin, valmismatkoihin, lentoihin ja hotelleihin. Napsussa on paljon kohdetietoutta, käyttäjien matkakuvia ja -kokemuksia sekä toimituksen vinkkiartikkeleita reissuun lähteville. Napsusta voi myös lukea vinkkejä kestävään, paikallisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kunnioittavaan matkailuun.

Suomen Hostellijärjestö

Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa HI-hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti jäsenille viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen HI-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3 500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille. Hostellijärjestön arvoja ovat avoimuus, edullisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.

Tripsteri

Tripsteri on ammattitoimittajien luoma matkamedia – verkko-opas, kirjasarja, podcast ja mobiilisovellus.