Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäseniksi voivat liittyä yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt, jotka kokevat yhdistyksen toiminnan tärkeäksi ja haluavat tukea sitä. Yrityksiltä edellytämme myös sitoutumista reilun matkailun periaatteisiin omassa toiminnassaan. Alla tämän vuoden kannatusjäsenet. Kannatusjäseneksi voi liittyä täällä.

Vuoden 2023 kannatusjäsenet:

Aurinkomatkat

Aurinkomatkat, Suomen suurin ja luotetuin matkanjärjestäjä, on toteuttanut lomaunelmia Suomesta jo vuodesta 1963. Aurinkomatkojen lomavalikoimaan kuuluu ulkomaan pakettimatkojen lisäksi omatoimisia Kaupunkilomia maailman suurkaupunkeihin, ja Finnairin tytäryhtiönä Aurinkomatkat lentää lomalle Finnairin suorin lennoin. Aurinkomatkat on sitoutunut tekemään pitkäjänteistä työtä vastuullisen matkailun puolesta ja osallistumaan vastuullisen matkailun kehitystyöhön yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.

AuroraCottage

Tasokkaat ja tunnelmalliset vuokramökit ja lomahuoneistot Ylläksen ykköspaikoilla. Meiltä löydät niin pienet, kuin isommatkin kohteet Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä. Mökit ovat hyvin varusteltuja ja moniin kohteisiin myös eläinystävät ovat tervetulleita. Meillä saat laadukasta palvelua ja voit nauttia huolettomasta lomailusta. Olemme suomalainen perheyritys.

Green Key

Green Key on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki.

Ikaalisten matkatoimisto

Me – imt.fi – olemme suomalainen, sydämeltämme ikaalilainen perheyritys ja olemme toimineet aina vuodesta 1991. Me uskomme, että unohtumattomat lomamuistot muuttavat ihmisen elämän onnellisemmaksi! Sen takia ja sen eteen me teemme joka päivä täysillä töitä. Me innostumme siitä, että maailma on täynnä upeita paikkoja, ihmisiä ja kulttuureita. On upeaa saada viedä tutustumaan, kokemaan ja näkemään niitä! Parhaimmillaan matkailu avaa ymmärrystä, luo kohtaamisia ja auttaa maailmankuvan laajentamisessa – se, jos mikä edistää yhteisten ongelmien ratkaisua. Sydämemme sykkii tälle työlle! Vaikka emme tiedä kaikkea, otamme asioista selvää. Loma on ihmisen parasta aikaa ja siinä mukana oleminen on kerrassaan upeaa!

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) kokoaa yhteen matkailualan osaamisen Lapin matkailuopistosta, Lapin yliopistosta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. MTI kehittää matkailualan koulutusta ja tutkimusta tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän, tiedeyhteisön ja viranomaisten kanssa. Toiminnan painopisteinä ovat vastuullisuus ja vieraanvaraisuus. Vastuullisuuden ulottuvuudet (taloudellinen, ekologinen, kulttuurinen, sosiaalinen ja poliittinen) luovat pohjan kestävälle ja yhdenvertaisuutta korostavalle matkailutoiminnalle. MTI:ssa vastuullisuuden eri osa-alueet korostuvat paikalliskulttuurien ja paikallisuuden vaalimisessa varmistamalla, että matkailutoiminta on ekologisesti ja poliittisesti hyväksyttyä.

Mood of Finland logo

Mood of Finland Oy

Mood of Finland  Oy tarjoaa luovia ja innostavia matkailu- ja koulutuspalveluita,  on luotettava kumppani kehittämisprojekteissa ja innostava matkailupalvelujen kehittäjä ja toteuttaja. Erikoistumisaloina ovat kestävä kehitys ja vastuullinen toiminta. Yrityksen perustaja ja omistaja Anu Nylund on alkuperäisiä Reilu Matkailu ry:n jäseniä. Mood of Finlandin konsepti Rakkauden Metsä tarjoaa mahdollisuuden yhdistää symbolisen rakkauden puun istuttamisen ja luonnon suojelun.

Napsu

Napsu on suomalainen matkailusivusto, josta löytyy helppokäyttöiset matkahaut äkkilähtöihin, valmismatkoihin, lentoihin ja hotelleihin. Napsussa on paljon kohdetietoutta, käyttäjien matkakuvia ja -kokemuksia sekä toimituksen vinkkiartikkeleita reissuun lähteville. Napsusta voi myös lukea vinkkejä kestävään, paikallisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kunnioittavaan matkailuun.

Rantapallo

Rantapallo on Suomen suurin matkailumedia, minkä lisäksi tarjoamme käyttäjillemme Suomen parhaan matkahaun. Vuonna 2007 perustettu sivusto yhdistää median ja hakupalvelut tavalla, joka takaa, että matkailija löytää kaiken tarvitsemansa matkaan liittyvän yhdestä paikasta: Rantapallosta. Olemme myös sitoutuneet lisäämään tietoa vastuullisesta matkailusta kävijöidemme keskuudessa. 

Suomen Hostellijärjestö

Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa HI-hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti jäsenille viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen HI-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3 500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille. Hostellijärjestön arvoja ovat avoimuus, edullisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.

Tripsteri

Tripsteri on ammattitoimittajien luoma matkamedia – verkko-opas, kirjasarja, podcast ja mobiilisovellus.