Anu Häkkinen
Puheenjohtaja, Reilun matkailun yhdistys

…perehdyin gradussani kehittyvän maailman matkailun eettisiin kysymyksiin.

Olen innokas reppureissaaja ja luonnossa liikkuja, jota kiehtovat matkailun vastuullisuuskysymykset ja kestävä elämä. Tällä hetkellä toimin Reilun matkailun yhdistyksen puheenjohtajana. Taustaltani olen Helsingin yliopistosta valmistunut kulttuurimaantieteilijä ja perehdyin gradussani kehittyvän maailman matkailun eettisiin kysymyksiin. Gradu oli tapaustutkimus indonesialaisesta Ijenin tulivuoresta, jonka kraatterissa sijaitsee ehkä maailman vaarallisimpiin työpaikkoihin lukeutuva rikkikaivos. Kyseinen tulivuori ja sen kraatteri löytyvät kuitenkin myös monen kaltaiseni reppureissarin bucket listiltä. Kohteessa kaivostyöläiset raatavat samaan aikaan kun turistien salamavalot välkkyvät.

Olen iloinen Reilun matkailun yhdistyksen tuomasta kokemuksesta ja tietämyksestä.

Ennen graduani olin reppumatkaillut sekä viettänyt vaihtovuotta Kaakkois-Aasiassa, ja tämänkaltaisia tilanteita oli tullut enemmän kuin kerran vastaan. Tästä muodostui minulle iso eettinen kysymys, ja hakeuduin Reilun matkailun yhdistyksen riveihin vaikuttamaan asian puolesta. Tämä poiki lopulta vuosina 2018-2019 vaikuttaneen Yhdenvertaisempaa matkailua globaaliin etelään -hankeen.

Reilun matkailun yhdistyksen ohella olen keskittynyt nykyisiin erä- ja luonto-opasopintohini Jämsän Gradiassa. Olen iloinen Reilun matkailun yhdistyksen tuomasta kokemuksesta ja tietämyksestä. On mielenkiintoista päästä toimimaan vastuullisena matkailun ammattilaisena tulevaisuudessa.

Kiinnostaako reilu matkailu? Toimintamme kaipaa jatkuvasti lisää vastuullisesta matkailusta kiinnostuneita jäseniä. Lue lisää jäsenyydestä täältä ja tule mukaan toimintaamme!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *