Siirry suoraan sisältöön

Reilun matkailun yhdistys

Tapahtumia, verkostoja ja teemailtoja – Reilun matkailun yhdistyksen 2024 kevätkuulumisia

Reilun matkailun yhdistyksen vuosi 2024 on käynnistynyt täynnä toimintaa ja innostusta.

Tänä vuonna keskitymme vahvistamaan jäsentemme asiantuntijuutta ja osaamista. Tätä tavoitetta olemme lähteneet toteuttamaan kaikille jäsenillemme avoimilla teemailloilla. Maaliskuun teemaillassa Sini Sarén kertoi monilajisuuden huomioivasta vastuullisesta matkailusta sekä sukupuuttomatkailusta. Myös matkailun mahdollisuuksista kehittää luonnonsuojelutahtoa keskusteltiin. Viime tiistaina 7.5.2024 Minna Aro jakoi tietoa matkailuyritysten vastuullisuussertifikaateista. Kiitos Sini ja Minna erinomaisesti valmistelluista teemailloista!

Seuraava teemailta järjestetään keskiviikkona 29.5.2024 kello 17, aiheena vähäpäästöiset liikkumismuodot. Teemailta on avoin kaikille jäsenille ja aktiivitoiminnasta kiinnostuneille. Tilaisuus järjestetään Zoomin kautta RMYtyksen yhteydessä. Tervetuloa mukaan! Annamme lisätietoja sähköpostitse osoitteesta info@reilumatkailu.fi

Tammikuussa osallistuimme myös MATKA 2024 -messuille, jossa jäsenemme Sini Sarén piti puheenvuoron…

Olemme iloisia siitä, että keskustelu vastuullisesta matkailusta jatkuu myös eri medioiden kautta. Osallistumme mielellämme tähän keskusteluun. Alla olevista linkeistä löydätte muutamia tänä vuonna julkaistuja lehtihaastatteluja, joissa olemme olleet mukana:

Maailman kuvalehti – Koko matkailun järjestelmä pitäisi muuttaa” – Reilun matkailun yhdistys peräänkuuluttaa vastuuta
https://maailmankuvalehti.fi/2024/1/lyhyet/koko-matkailun-jarjestelma-pitaisi-muuttaa-reilun-matkailun-yhdistys-peraankuuluttaa-vastuuta/ 

Kotiliesi – Asiantuntijat paljastavat matkailutrendit 2024: Pinnalla ovat nyt unelmakohteiden halvemmat versiot ja Balkanin tuntemattomat helmet
https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/kulttuuri/matkailutrendit-2024/ 

Verkostot ovat tärkeä osa Reilun matkailun yhdistyksen toimintaa. Osallistumme aktiivisesti ICRT Finlandin ja Helsingin kestävän matkailun foorumin toimintaan. Lisäksi yhdistyksemme on edustettuna Green Key -tuomaristossa.

Tammikuussa osallistuimme myös MATKA 2024 -messuille, jossa jäsenemme Sini Sarén piti puheenvuoron siitä, mitä konkreettisia haittoja matkailu voi aiheuttaa kohteissa, joissa tavoitellaan matkailun kasvua. Samalla hän antoi vinkkejä siitä, mitä hyvää matkailijana voimme oikeasti kohteissa tehdä. Lisäksi olemme vierailleet Lapin yliopistossa ja Savonia ammattikorkeakoulussa kertomassa yhdistyksemme toiminnasta ja keskustelemassa vastuullisuuteen liittyvistä teemoista. 

Olettehan huomanneet muutoksen myös verkkosivuillamme? Verkkosivujamme on uudistettu tämän kevään ajan ja tästä suuret kiitokset kuuluvat digitaalisen liiketoiminnan harjoittelijamme Annukka Vuorelalle, joka on ollut mukana toiminnassamme tammikuusta asti. Annukka opiskelee XAMK – Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa ja on päivittänyt verkkosivujemme lisäksi myös muita painotuotteitamme harjoittelunsa aikana.

Seuraavan kerran tavoitatte meidät Maailma kylässä -festivaaleilta 25.-26. toukokuuta. Vallitsevana teemana pisteellämme on tänä vuonna kotimaan matkailu ja erityisesti kotimaan matkailun piilotetut helmet. Tule jakamaan vinkkisi ja keskustelemaan kanssamme vastuullisuuden eri teemoista. 

Kiitos jäsenillemme aktiivisesta osallistumisesta toimintaan jo tässä vaiheessa vuotta! 

Seuraavan kerran tavoitatte meidät Maailma kylässä -festivaaleilta 25.-26. toukokuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.