Siirry suoraan sisältöön

Reilun matkailun yhdistys

Maailma kylässä -festivaaleilla keskusteltiin kotimaan matkailusta

Reilun matkailijan ohjeita tarroina. 
Kuva: Cilla Maria Heiskanen
Reilun matkailijan ohjeita tarroina. Kuva: Cilla Maria Heiskanen

Vierailitko Maailma kylässä -festivaaleilla viime viikonloppuna? Me vierailimme!

Viime viikonloppuna Maailma kylässä -festivaali keräsi noin 44 000 kävijää Helsingin Suvilahteen (Lähde: Maailma kylässä -festivaalin kotisivu). Festivaalin teemana tänä vuonna oli rohkeus. Reilun matkailun yhdistys oli mukana festivaaleilla esittelemässä toimintaansa ja keskustelemassa vastuullisesta matkailusta.

…myös kotimaassa matkustaminen on matkailua.

Tänä vuonna kannustimme pisteellämme vierailijoita jakamaan omia kotimaan matkailuvinkkejään. Tavoitteena oli herätellä kävijöitä katsomaan lähemmäs myös matkoja suunnitellessa. Kotimaasta löytyy runsaasti kiinnostavia matkakohteita, aina majoitus- ja ravintolapalveluiden tarjoajista erilaisiin aktiviteetteihin ja kulttuurikohteisiin. Saimme viikonlopun aikana useita erilaisia vinkkejä kotimaan matkailuun ja tulemme jakamaan näitä sosiaalisen median kanavissamme kesäkuun aikana.

Festivaaleilla käydyt keskustelut inspiroivat meitä muistuttamaan, että myös kotimaassa matkustaminen on matkailua. Olitpa sitten liikkeellä jalan, pyörällä, junalla tai autolla, tutustu reilun matkailijan ohjeisiin, miten voit suunnitella ja toteuttaa lomasi vastuullisemmin. Vastuullisuus kannattaa pitää mielessä myös lähellä liikkuessa. 

Ruuhkia voi välttää esimerkiksi matkustamalla kohteeseen kiireisen kauden ulkopuolella.

Yksi tapa edistää vastuullista matkailua on ottaa selvää yritysten ja palveluntarjoajien vastuullisuustyöstä. Valitsemalla vastuullisen majoitustoimijan tai muun palveluntarjoajan edistät vastuullista matkailua. 

Kotimaan matkailussa mietitytti kausiluonteisuus, ja keskusteluissa pohdittiin Lapin matkailun tukemista talven kiireisimmän ajan ulkopuolella. Yksi reilun matkailijan ohjeista onkin ruuhkien välttäminen. Ruuhkia voi välttää esimerkiksi matkustamalla kohteeseen kiireisen kauden ulkopuolella. Esimerkiksi Lappiin matkustaminen kauden ulkopuolella tukisi paikallisia yrityksiä ja kuormittaisi aluetta vähemmän. 

Maailma kylässä -festivaaleilla oli hienoa nähdä kiinnostusta vastuullisempaan matkailuun. Kiitos kaikille keskusteluista ja toivottavasti tapaamme taas pian tulevissa tapahtumissa!

Kiinnostuitko Reilun matkailun yhdistyksen toiminnasta? Jäsenenä pääset mukaan kuukausittaisiin etätapaamisiimme, joissa keskustelemme eri vastuullisuusteemoista matkailun ympärillä. Laita meille viestiä info@reilumatkailu.fi ja tule mukaan oppimaan ja vaikuttamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.