Yhdistyksen aktiivit Anu ja Sini ständillä. Kuva: Katri Tihilä

Maailma kylässä -festivaali järjestettiin jälleen toukokuun lopulla Helsingissä, ja RMYllä oli ilo olla mukana kahden vuoden tauon jälkeen. Yhdistyksellämme oli ständi Mahdollisuuksien torilla, jossa kokoontui erilaisia kestävän kehityksen toimijoita, pienistä yhdistyksistä suurempiin poliittisiin järjestöihin. Tunnelma oli huipussa, kun pääsimme jälleen kohtaamaan kasvotusten reilusta matkailusta ja yhdistyksemme toiminnasta kiinnostuneita festarikävijöitä.

Ständillämme oli myös mahdollisuus jättää laatikkoon oma reilun matkailun lupaus, ja lupauksen jättäneiden kesken arvotaan VR:n 50€ lahjakortti. Palkinto herätti ilahduttavan paljon keskustelua kotimaan matkailun hienoudesta ja mahdollisuuksista. Mihin kaikkialle VR:n kyydissä voikaan päästä 50 eurolla?

Ständillämme ollut laatikko täyttyi erilaisista reilun matkailun lupauksista, ja oli mukava huomata, miten monille festarivieraalle reilu tapa matkustaa oli jo ennestään tuttua. Yhtä mukavaa oli huomata, miten pystyimme keskustelujen avulla herättämään kiinnostusta reilua matkailua kohtaan myös sellaisten kävijöiden kohdalla, joille aihe oli entuudestaan vielä vieras. Pohdimme yhdessä kävijöiden kanssa mm. miten paikallisia voisi osallistaa enemmän matkailun kehittämiseen, miten kohdemaan kulttuuriin perehtyminen ennakkoon osoittaa kunnioitusta paikallisia kohtaan ja miten somettaminen liittyy reiluun matkailuun. Kiinnostavia keskusteluja käytiin myös aiheesta ”onko aina pakko matkustaa”.

Päivä oli sumuisen aamun jälkeen aurinkoinen ja ennen kaikkea täynnä onnellisia kohtaamisia. Pandemian vuoksi RMYn toimintaa on pyöritetty viimeiset 2 vuotta lähes kokonaan etäyhteyksin, ja monet meistä eivät olleet kohdanneet toisiaan aikoihin kasvotusten. Olemme myös saaneet joukkoomme uusia aktiiveja pandemian aikana, joten osan kanssa kohtasimme ensimmäistä kertaa livenä kauppatorin festarihumussa. Päivä muistutti jälleen, miten mukavaa on edistää reilua matkailua yhdessä innostavassa porukassa, uusien ja vanhojen aktiivien kanssa!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *