Hallitus 2017 ja ydinryhmäläiset

Hallitus 2017

Puheenjohtaja: Tytti McVeigh
Varapuheenjohtaja: Mia Halmén
Viestintävastaava: Doris Hakkarainen
Talousvastaava: Anna Satovuori
Sihteeri: Henna Puustinen

 

Muut ydinryhmän jäsenet

Jäsenvastaava: Katri Tihilä
Oppilaitosyhteistyövastaava: Maija Meri
Liian pahaa ollakseen totta -kampanjan vetäjät: Sanna Räikkä ja Marita Andstén
Asiantuntijat: Anu Nylund, Julia Jänis, Mari Holopainen

 

Tytti McVeigh, puheenjohtaja 005

Tytti on valmistunut matkailualan restonomiksi HAAGA-HELIAsta ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta pääaineenaan alue- ja kulttuurintutkimus (erikoistumisalueena Pohjois-Amerikka). Tytti veti Liian pahaa ollakseen totta -kampanjaa sen eri vaiheissa vuosina 2014-15. Tytin erityisosaamisalueita ovat lasten oikeudet matkailussa, yritysyhteistyö sekä yritysvastuuviestintä. Vapaa-ajalla Tytti lenkkeilee, remontoi kotia ja haaveilee koko perheen kiertomatkasta Etelä-Amerikkaan. Median yhteydenotot voi osoittaa Tytille osoitteeseen tytti.mcveigh(at)reilumatkailu.fi

 

Mia Halmén, varapuheenjohtajamia

Mia on valmistunut matkailualan restonomiksi Arcadasta, ja suorittaa parhaillaan maisteritutkintoa Hankenilla. Lisäksi Mia laajentaa matkailualan osaamistaan Matkailualan verkostoyliopistossa. Työkokemusta löytyy jo useamman vuoden ajalta Helsingin matkailun parissa, ja parhaillaan Mia hyödyntää alan osaamistaan ja Helsinki-tuntemustaan neuvomalla matkailijoita saamaan parhaat kokemukset irti pk-seudusta.

Mia on kouluttautunut kestävän matkailun lähettilääksi Reilun matkailun yhdistyksen järjestämässä koulutuksessa 2011, ja on tämän jälkeen osallistunut yhdistyksen toimintaan erinäisten tapahtumien muodossa. Vapaa-aikaansa Mia viettää tanssien, pyöräillen, matkustellen ja seuraavia reissuja suunnitellen. Erityisesti slow travel -tyylinen matkailu kiinnostaa, lähiseutumatkailua unohtamatta. Mia toimii RMY:n varapuheenjohtajana. Mian tavoittaa sähköpostitse osoitteesta mia.halmen(at)reilumatkailu.fi.

 

Doris Hakkarainen, viestintävastaava

Doris on markkinointiviestinnän osaaja ja pääaineenaan kansainvälistä matkailua opiskellut talous- ja viestintätieteiden maisteri. Hän on myös hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomi HAAGA-HELIAsta. Yhdistyksen toimintaa seuranneena hän lähti aktiivisemmin mukaan keväällä 2014.

Vapaa-ajalla Doris opiskelee kieliä, valokuvaa, harrastaa liikuntaa ja on myös Plan Suomen vapaaehtoinen. Lasten ja eläinten oikeudet ovat Dorikselle tärkeitä – niitä pitää matkailussakin korostaa enemmän.

Dorikseen voi olla yhteydessä viestintään liittyvissä asioissa (esim. nettisivut, some) sähköpostitse: doris.hakkarainen(at)reilumatkailu.fi.

 

anna-satovuoriAnna Satovuori, talousvastaava
Anna on viittä vaille valmis maisteri, joka viimeistelee graduaan Helsingin yliopiston maantieteen ja geotieteiden laitokselle. Kohta valmistuva matkailumaantieteilijä on suorittanut matkailuopintoja Suomessa Matkailualan verkostoyliopistossa sekä Pohjois-Ruotsissa sijaitsevassa Umeån yliopistossa. Lisäksi Anna on opiskellut muun muassa ympäristötieteitä, espanjaa sekä geoinformatiikkaa. RMY:n toimintaan Anna päätyi harjoittelun kautta 2014, kun matkailuun liittyvät eettiset ongelmat alkoivat enemmän kiinnostaa.
Vapaa-ajallaan Annaa kiinnostaa mm. juoksu, rullaluistelu ja erinäiset elokuvafestivaalit sekä tietysti tulevista matkoista haaveilu. Tammikuusta alkaen Annan löytää Tampereelta. Annalle voit vinkata mielenkiintoisista matkailuaiheisista tapahtumista, jotka saattaisivat RMY:n jäseniä kiinnostaa.

 

Sanna RäikkäSanna Räikkä, Liian pahaa ollakseen totta – kampanjan vetäjä
Sanna on valmistunut restonomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän on opinnoissaan suuntautunut myyntiin ja asiakaspalveluun ja lopputyönä järjestänyt Liian pahaa ollakseen totta –kampanjalle messuosaston Matkamessuille 2015. Sanna siirtyi LPOT -kampanjan vetäjäksi keväällä 2015.

 

Sanna on myös opiskellut espanjan kieltä Meksikon yliopistossa UNAMissa ja suorittanut Eramus – vaihdon Espanjassa Alicantessa, jossa kurssit käsittelivät henkilöstöhallintaa, kulttuuriperintöä, aluesuunnittelua ja kestävää kehitystä. Hän on erityisesti kiinnostunut kielistä, yhteiskunnallisista asioista, ihmisoikeuksista ja humanitäärisestä työstä. Yhteydenotot kampanjaan liittyen sähköpostitse: sanna.raikka(at)reilumatkailu.fi

 

Marita AndsténMarita Andstén, Liian pahaa ollakseen totta – kampanjan vetäjä

Marita on valmistunut matkailun restonomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän teki opinnäytetyönään Liian pahaa ollakseen totta- kampanjalle messuosaston Matkamesuille 2015. Marita siirtyi LPOT-kampanjan vetäjäksi keväällä 2015.

Tällä hetkellä Marita opiskelee Haaga-Heliassa Liiketalouden kansainvälistä kauppaa sekä markkinointia. Marita on aiemmin opiskellut Long Islandin yliopistossa Pohjois-Amerikan intiaaninen historiaa sekä suorittanut opiskelijavaihdon Budapest Business Schoolissa keskittyen kulttuuriperintöön sekä Unkarin kieleen. Marita on erityisen kiinnostunut lasten- ja eläinten oikeuksista. Yhteydenotot kampanjaan liittyen sähköpostitse marita.andsten(a)reilumatkailu.fi tai puhelimitse 050-5051204.

 

 

julia1-768x1024Julia Jänis, asiantuntija

Julia Jänis on ollut puheenjohtajana ja mukana yhdistyksessä vuodesta 2010 lähtien. Julia on matkustanut erityisesti itäisessä ja eteläisessä Afrikassa, jossa hän myös tutki kestävän matkailupolitiikan toteuttamista kehitysmaatutkimuksen alaan kuuluvaa väitöskirjaansa varten. Julia on luennoinut vastuulliseen matkailuun liittyvistä kysymyksistä Helsingin yliopistossa, Matkailualan  verkostoyliopistossa ja useissa matkailualan oppilaitoksissa. Julian tämänhetkisiä kiinnostuksen aiheita ovat erityisesti matkailu ja ilmastonmuutos, matkailu ja köyhyyden vähentäminen sekä vapaaehtoismatkailu.

 

Mari Holopainen, asiantuntija

Mari Holopainen yhteiskuntatieteiden maisteri (matkailututkimus) Lapin yliopistosta. RMY:n Kestävän matkailun lähettiläs vuodesta 2011. Työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoululla opettaen matkailuaineita ja palvelujen kehittämistä. Vastannut erilaisista hyvinvointimatkailu ja opiskelija-yritysyhteistyöhankkeista ja ollut mukana kulttuurimatkailuhankkeiden toteutuksissa. Työn ohessa Mari opiskelee kulttuurituotantoa ja kehitysmaatutkimusta. Musiikki- ja tanssitapahtumat sekä matkustaminen ovat lähellä sydäntä vapaa-ajalla. Mari on mukana myös World Teacher verkostossa ja ICRT Finland verkostossa.