Kannatusjäsenet

Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäseniksi voivat liittyä yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt, jotka kokevat yhdistyksen toiminnan tärkeäksi ja haluavat tukea sitä. Yrityksiltä edellytämme myös sitoutumista reilun matkailun periaatteisiin omassa toiminnassaan. Kannatusjäseneksi voi liittyä täällä.

 

Vuoden 2016 kannatusjäsenet:

AurinkomatkatAurinko_Logo_sRGB

Aurinkomatkat, Suomen luotetuin matkanjärjestäjä, toteuttaa suomalaisten lomaunelmia asiantuntemuksella ja kokemuksella jo yli 50 vuotta. Oy Aurinkomatkat – Suntours Ltd Ab on perustettu vuonna 1963, ja se kuuluu Finnair-konserniin. Aurinkomatkat vei vuonna 2015 lomalle lähes 192 000 asiakasta, ja Aurinkomatkojen osuus Suomen valmismatkoista oli 25,7 prosenttia. Aurinkomatkat Groupin liikevaihto vuonna 2015 oli 172 miljoonaa euroa. Aurinkomatkat Oy:n palveluksessa oli viime vuonna 175 henkilöä, joista 85 työskenteli matkakohteissa ulkomailla. Aurinkomatkan voi varata vaivattomasti verkkokaupasta tai puhelimitse myyntipalvelusta. Aurinkomatkoilla on lisäksi myyntitoimisto Helsingissä. Aurinkomatkojen tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvat mm. Aurinkomatka-paketit ja Lento+hotelli-paketit.

 

Finnair

 

Helmi liiketalousopistohelmi_logo

Helmi on vuonna 1957 perustettu Helsingin Malmilla toimiva toisen asteen ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa liiketalouden ja matkailualan perus- ja ammattitutkintoihin valmistavaa koulutusta niin päivä- kuin ilta- ja monimuoto-opintoina.

 

Kon-Tiki ToursKon-Tiki Tours logo

Kotimainen, yksityinen matkanjärjestäjä Kon-Tiki Tours haluaa olla vastuullinen yritys. Tavoitteenamme on toimia mahdollisimman kestävällä tavalla kaikessa yritystoiminnassamme sekä yhteensovittaa eri sidosryhmien tavoitteet ja odotukset. Käytännössä vastuullisuutemme näkyy mm. matkojen suunnittelussa, ekologisessa toimintatavassa, yhteistyökumppaneidemme valinnassa, yhteistyössä matkailualan oppilaitosten kanssa ja hyväntekeväisyystoiminnassa.

 

LemMa Travel House

LemMa Travel House on lempeän matkailun asiantuntijatalo Tuusulassa. Lempeä matkailu on ajatusmaailma, jossa yhdistyy vastuullisen matkailun, myötätuntoajattelun ja slow-matkailun elementtejä. Päämääränä on tukea sekä matkailijoiden että matkakohteiden hyvinvointia. LemMa Travel House tarjoaa lempeään matkailuun pohjautuvaa matkaohjelmasuunnittelua, luennointia, koulutusta ja matkanjohtajapalveluita. Maantieteellisesti LemMa Travel House on erikoistunut Euroopan maiden lisäksi Suomen ja Intian väliseen matkailuun.

 

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) kokoaa yhteen matkailualan osaamisen Lapin matkailuopistosta, Lapin yliopistosta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. MTI kehittää matkailualan koulutusta ja tutkimusta tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän, tiedeyhteisön ja viranomaisten kanssa. Toiminnan painopisteinä ovat vastuullisuus ja vieraanvaraisuus. Vastuullisuuden ulottuvuudet (taloudellinen, ekologinen, kulttuurinen, sosiaalinen ja poliittinen) luovat pohjan kestävälle ja yhdenvertaisuutta korostavalle matkailutoiminnalle. MTI:ssa vastuullisuuden eri osa-alueet korostuvat paikalliskulttuurien ja paikallisuuden vaalimisessa varmistamalla, että matkailutoiminta on ekologisesti ja poliittisesti hyväksyttyä.

 

Napsunapsu_logo

Napsu on suomalainen matkailusivusto, josta löytyy helppokäyttöiset matkahaut äkkilähtöihin, valmismatkoihin, lentoihin ja hotelleihin. Napsussa on paljon kohdetietoutta, käyttäjien matkakuvia ja -kokemuksia sekä toimituksen vinkkiartikkeleita reissuun lähteville. Napsusta voi myös lukea vinkkejä kestävään, paikallisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kunnioittavaan matkailuun.

 

Niikon matkat

Haluamme matkailulla tukea kohdemaiden kulttuuria ja luonnonsuojelua, ja valitsemme yhteistyökumppanit tämän periaatteen pohjalta. Teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, joille oman maan kulttuurin elvyttäminen ja tukeminen ovat sydämen asia. Siksi voimme tarjota myös matkalaisille aitoja elämyksiä. Bussimatkoilla tuomme pullot ja hajoamattomat jätteet kotimaahan kierrätykseen, jos emme ole varmoja paikallisen jätehuollon toimivuudesta.

 

Rantapallo OyRantapallo

Suomen luetuin matkailusivusto Rantapallo.fi tarjoaa kaikki matkailijan verkkopalvelut yhdessä osoitteessa: kohdeoppaat, matkavinkit, päivittäiset alan uutiset, matkablogit sekä monipuoliset matkahaut.  Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsenenä haluamme olla mukana välittämässä tietoa vastuullisesta matkailusta.

 

Suomen HostellijärjestöSuomen Hostellijärjestö HI Finland logo

Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa HI-hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti jäsenille viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen HI-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3 500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille. Hostellijärjestön arvoja ovat avoimuus, edullisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.