Kannatusjäsenet

Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäseniksi voivat liittyä yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt, jotka kokevat yhdistyksen toiminnan tärkeäksi ja haluavat tukea sitä. Yrityksiltä edellytämme myös sitoutumista reilun matkailun periaatteisiin omassa toiminnassaan. Alla tämän vuoden kannatusjäsenet. Kannatusjäseneksi voi liittyä täällä.

 

Vuoden 2018 kannatusjäsenet:

AurinkomatkatAurinko_Logo_sRGB

Sataprosenttisesti suomalainen Finnairin omistama Aurinkomatkat vei viime vuonna lomalle 214 411 asiakasta 150 kohteeseen ja sen markkinaosuus oli 27,4 prosenttia ollen Suomen suurin matkanjärjestäjä. Aurinkomatkat on saanut viime vuonna tunnustusta myös Suomen arvostetuimpana, luotettavimpana ja vastuullisimpana matkanjärjestäjänä. Lomakohteisiin Aurinkomatkat lentää aina Finnairin suorilla lennoilla. Matkapakettien lisäksi Aurinkomatkat opero dynaamisia kaupunkilomia sekä Finnair Holidays tuotetta. Hetkiä, jotka jäävät elämään – tai jopa muuttavat sen täysin.

 

Aventura

Aventura on lievittänyt suomalaisten kaukokaipuuta ja elämysten janoa jo vuodesta 2000 lähtien. Matkatoimisto Aventura on yksityinen, kotimainen, kaukomatkoihin erikoistunut matkatoimisto. Tarjolla aikaa, palvelua ja kohdeosaamista. Aventuran matkatuotanto jakautuu pienryhmissä toteutettuihin suomalaisten matkanjohtajien opastamiin kaukomatkoihin sekä kaukomatka-asiantuntijoiden räätälöimiin kaukomatkoihin.

 

Ekomatkaajat

Ekomatkaajat on vastuullisten elämysmatkojen tarjoaja. Vastuullisesti matkustaminen on ollut meille rakas aihe jo 10‭ vuotta‭, ‬mutta se on monille vielä aivan tuntematon käsite‭. Valitsemme lomakohteemme tarkasti‭, ‬jotta matkalle lähtijät pääsevät helposti matkalle kokemaan kasvattavan ja silmiä avartavan elämyksen‭ eläinten‭- ‬ja luonnonsuojelun parissa‭.‬ Vaihda rantaloma elämäsi seikkailuun.

 

Finnair

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut verkostolentoyhtiö. Lennämme 17 kohteeseen Aasiassa, jopa neljään kohteeseen Yhdysvalloissa ja yli 70 kohteeseen Euroopassa. Suomalaisille haluamme tarjota parhaat yhteydet maailmalle. Aasian megakaupunkien ja Euroopan välillä matkustaville haluamme puolestaan tarjota pohjoisen pallonpuoliskon sujuvimmat ja nopeimmat lentoyhteydet. Helsingin maantieteellinen sijainti antaa meille tässä selvän kilpailuedun: nopeimmat yhteydet Aasian ja Euroopan välillä kulkevat Suomen yli. Helsinki-Vantaan lentoasema on ainutlaatuisen hyvä paikka vaihtaa jatkolennolle.

 

Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Opiskelijoita meillä on yli 8 000 ja henkilöstöä noin 600. Tavoitteenamme on olla Suomen paras ammattikorkeakoulu, jolla on vahvaa näyttöä koulutuksen laadusta, kansainvälisyydestä ja yrittäjyyden edistämisestä.

 

Kon-Tiki Tours

Kon-Tiki Tours logo

Kotimainen, yksityinen matkanjärjestäjä Kon-Tiki Tours haluaa olla vastuullinen yritys. Tavoitteenamme on toimia mahdollisimman kestävällä tavalla kaikessa yritystoiminnassamme sekä yhteensovittaa eri sidosryhmien tavoitteet ja odotukset. Käytännössä vastuullisuutemme näkyy mm. matkojen suunnittelussa, ekologisessa toimintatavassa, yhteistyökumppaneidemme valinnassa, yhteistyössä matkailualan oppilaitosten kanssa ja hyväntekeväisyystoiminnassa.

 

LemMa Travel House

LemMa Travel House on lempeän matkailun asiantuntijatalo Tuusulassa. Lempeä matkailu on ajatusmaailma, jossa yhdistyy vastuullisen matkailun, myötätuntoajattelun ja slow-matkailun elementtejä. Päämääränä on tukea sekä matkailijoiden että matkakohteiden hyvinvointia. LemMa Travel House tarjoaa lempeään matkailuun pohjautuvaa matkaohjelmasuunnittelua, luennointia, koulutusta ja matkanjohtajapalveluita. Maantieteellisesti LemMa Travel House on erikoistunut Euroopan maiden lisäksi Suomen ja Intian väliseen matkailuun.

 

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI)

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti (MTI) kokoaa yhteen matkailualan osaamisen Lapin matkailuopistosta, Lapin yliopistosta ja Lapin ammattikorkeakoulusta. MTI kehittää matkailualan koulutusta ja tutkimusta tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän, tiedeyhteisön ja viranomaisten kanssa. Toiminnan painopisteinä ovat vastuullisuus ja vieraanvaraisuus. Vastuullisuuden ulottuvuudet (taloudellinen, ekologinen, kulttuurinen, sosiaalinen ja poliittinen) luovat pohjan kestävälle ja yhdenvertaisuutta korostavalle matkailutoiminnalle. MTI:ssa vastuullisuuden eri osa-alueet korostuvat paikalliskulttuurien ja paikallisuuden vaalimisessa varmistamalla, että matkailutoiminta on ekologisesti ja poliittisesti hyväksyttyä.

 

Napsunapsu_logo

Napsu on suomalainen matkailusivusto, josta löytyy helppokäyttöiset matkahaut äkkilähtöihin, valmismatkoihin, lentoihin ja hotelleihin. Napsussa on paljon kohdetietoutta, käyttäjien matkakuvia ja -kokemuksia sekä toimituksen vinkkiartikkeleita reissuun lähteville. Napsusta voi myös lukea vinkkejä kestävään, paikallisia ihmisiä, eläimiä ja luontoa kunnioittavaan matkailuun.

 

Perho Liiketalousopisto

Helmi Liiketalousopisto, Ravintolakoulu Perho ja Haaga-Perho yhdistyivät 1.1.2017 ravintola-, matkailu- ja liiketalouden alojen sekä urheilun Perho Liiketalousopistoksi. Perho Liiketalousopisto on yksityinen oppilaitos, joka luo menestyksen mahdollisuuksia tarjoamalla innostavan reitin ammattiin nuorille & aikuisille sekä uutta osaamista ja uusia toimintamalleja niin yrityksille ja yhteisöille kuin yksityishenkilöillekin.

 

Suomen HostellijärjestöSuomen Hostellijärjestö HI Finland logo

Hostellijärjestö ylläpitää ja kehittää jäsenjärjestöjensä puolesta Suomessa HI-hostellien verkostoa, joka tarjoaa erityisesti jäsenille viihtyisää, yhteisöllistä ja edullista majoitusta Suomessa. Lisäksi Hostellijärjestö tekee yhteistyötä kansainvälisen HI-hostellien verkoston kanssa tarjotakseen jäsenilleen etuja lähes 90 maassa ja 3 500 hostellissa sekä markkinoidakseen Suomen verkoston hostelleja kansainvälisille asiakkaille. Hostellijärjestön arvoja ovat avoimuus, edullisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Hostellijärjestö sitoutuu vahvistamaan vastuullisuutta ympäristön, ihmisten ja talouden näkökulmista osana toimintansa kehittämistä.

 

Tripsteri

Tripsteri on ammattitoimittajien luoma matkamedia – verkko-opas, kirjasarja, podcast ja mobiilisovellus.