Aurinkomatkat edistää vastuullista matkailua yhteistyössä Reilun matkailun yhdistyksen kanssa

Reilun matkailun yhdistys ja Aurinkomatkat aloittivat yhteistyön vuodenvaihteessa. Yhteistyön tavoitteena on kouluttaa koko Aurinkomatkojen henkilökunta  ymmärtämään vastuullisen matkailun keskeiset periaatteet, ongelmakohdat ja kehittämistavat.

Vastuullisen matkailun koulutus koostuu seitsemästä osiosta, joihin Reilun matkailun yhdistys on tuottanut sisältöä yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa. Sisältöön kuuluu mm.: luonnon monimuotoisuus ja ilmastonmuutos, ihmisoikeuksiin ja lastenoikeuksiin liittyvät haasteet, paikallisväestön, kulttuurin ja talouden tukeminen matkakohteissa sekä eettinen matkailuyritystoiminta.

– Koulutus on erittäin tervetullut, sillä Aurinkomatkoilla vastuullisuustyö kuuluu kaikille ja vastuullisuus pyritään ottamaan huomioon tasapainoisesti kaikissa toiminnoissa ja tuotesuunnittelussa, sanoo Aurinkomatkojen vastuullisesta matkailusta vastaava Hanna Seppä.

Tytti McVeigh Reilun matkailun yhdistyksestä kertoo yhteistyöstä:

– Yhteistyö matkanjärjestäjien kanssa on Reilun matkailun yhdistyksen mielestä tärkeä ja tervetullut osa vastuullisen matkailun edistämistä. Se sallii yritysten ja järjestöjen keskittyä niiden omiin asiantuntija-alueisiin sekä lisää molempien tietämystä vastuullisen matkailun haasteista ja ratkaisumalleista. Yhteistyö Aurinkomatkojen kanssa on ollut sujuvaa. Aurinkomatkat on halukas selvittämään oman toimintansa haasteita ja valmis puuttumaan epäkohtiin, mitä Reilun matkailun yhdistys arvostaa.

Koulutuksen taustalla on Aurinkomatkojen henkilökunnalle tehty kysely, jolla kartoitettiin aiheita jotka kiinnostavat niin henkilöstöä itseään kuin asiakkaita lomakohteissa.  Kyselyn vastaajista reilut 60% kertoi, että asiakkaat kysyvät vastuullisesta matkailusta. Kysymyksiä esitetään lomakohteissa esimerkiksi paikallisesta jätehuollosta, lajittelusta, muovinkierrätyksestä, jäteveden puhdistuksesta, uimarantojen vesien puhdistuksesta ja eläinten suojelusta.

Reilun matkailun yhdistyksen kanssa toteutettu koulutus antaa vankat perustiedot vastuullisesta matkailusta. Jatkossa Aurinkomatkojen henkilökunnan on esimerkiksi helpompi tunnistaa vastuullisen toimijan merkit ja antaa käytännön ohjeita asiakkaille, siitä kuinka toimia, jos havaitsee epäeettistä toimintaa lomakohteissa.

Reilun matkailun yhdistys haluaa tulevaisuudessa kehittää yritysyhteistyötä. Matkanjärjestäjien kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeää vastuullisen matkailun edistämiseksi.

 

Lisätietoja

Hanna Seppä, Aurinkomatkat, hanna.seppa@aurinkomatkat.fi

Tytti McVeigh, Reilun matkailun yhdistys, tytti.mcveigh@reilumatkailu.fi

Aurinkomatkat – lue koko tiedote

Aurinkomatkat ja vastuullinen matkailu

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website